Koska hyvinvointi kasvaa sisältä

Focus:IN Health Studio

Toiveena on, että jokainen oppisi nauttimaan olostaan omassa kehossaan.

Tj Salla Salo

  • pilatesohjaaja ja -kouluttaja
  • fysioterapeutti
  • faskiamanipulaatio Stecco – taso3 koulutettu
  • mindfulness-ohjaaja CFM®
  • rentoutusvalmentaja

Tavoitteeni on antaa asiakkailleni välineitä ja ideoita ja keinoja elämiseen rennosti ja kivuttomasti oman kehonsa kanssa. Toiveeni on, että asiakkaani oppisivat nauttimaan olosta omassa kehossaan.

Sanna Meska

  • pilatesohjaaja
  • fysioterapeutti
  • tanssinopettaja

"Mitä tapahtuu korvien välissä, näkyy myös kehossa"

Meillä kaikilla on omat sisäiset prosessimme, jotka ovat alati muutoksessa: mielen ja kehon prosessi, joita työstämme tai emme työstä tilanteen ja elämänvaiheen mukaisesti. Molemmat heijastavat toistaan ja liittyvät saumattomasti yhteen. Kaikki, mitä tapahtuu korvien välissä, näkyy myös kehossa ja taas vastaavasti pääsemme vaikuttamaan mieleen työskentelemällä oikealla tavalla kehon kanssa. Jokainen päivä on uusi ja erilainen eikä prosessi ole välttämättä aina noususuhdanteinen vaan välillä on vaiheita, jolloin tuntuu kuin kehitystä ei tapahtuisi tai prosessi jopa taantuisi. Juuri siksi on tärkeää oppia kuuntelemaan ja tunnustelemaan omaa kehoaan ja omia olotilojaan.

Terveyttä, tasapainoa ja hyvää oloa

Kukaan ei voi tehdä muutosta toisessa ihmisessä. Vain jokainen itse pystyy siihen.

Voin ainoastaan kulkea toisen kanssa matkassa mukana, ohjata ja kenties avata ovia johonkin uuteen, antaa vihjeitä ja ajatuksien siemeniä. Ehkä niistä ajan kanssa kasvaa jotain uutta ja suurempaa, ehkä tasapainoa ja hyvää oloa, kivutonta ja helppoa ja laadukasta arkea ja juhlaa. – Salla

Studiollamme ohjataan jokaista yksilöllisesti ja kokonaisvaltaisesti ajattelemaan terveyttä tasapainotilana, sekä henkisenä että fyysisenä, sillä mitä aiemmin poikkeamat huomataan ja pystytään puuttumaan niihin ja tasapainottamaan horjahdus, sen helpompaa on tasapainon ja terveyden säilyttäminen. Saat konkreettisia ohjeita harjoitteluun, venyttelyyn, palautumiseen, kuntoutumiseen sekä laadukasta ja yksilöllistä fysioterapiaa. Nekin ovat välineitä jokaisen yksilöllisessä prosessissa juuri sillä hetkellä.

Kehon kanssa työskentely vaatii aikaa

Jokaisen pitäisi saada käsitys siitä, kuinka heidän kehonsa toimii ja mikä sille on hyväksi ja eduksi ja miksi. Omaa kehoaan täytyy oppia ymmärtämään ja että kehon kanssa työskentely vaatii aikaa, lempeyttä ja paljon sitkeyttä ja kärsivällisyyttä. Ajan kanssa tämä palkitaan. Salla kannustaa liikkumaan ja hoitamaan kehoaan itselle sopivilla tavoilla.

En koskaan suostu sanomaan, ettei voisi tai kannattaisi tehdä mitään. Liike on lääke ja keho ja pää tarvitsevat liikettä pysyäkseen elävänä ja elinvoimaisena. Mitä ja minkä verran – siihen toivon pystyväni vastaamaan ja toimimaan oppaana.

quat2

Puolentoista vuoden säännöllisen harjoittelun jälkeen olen ilahtuneena todennut vuosia vaivanneen selkäkipuilun hävinneen ja juoksuryhdin pysyvän aiempaa paremmin väsyneenäkin. Keskivartalon lihashallinnan löytämisessä ja vahvistamisessa korvaamattomana apuna on toiminut Sallan taitava ja yksilöllinen ohjaus: tarkka silmä, oikeat sanat ja osuva kosketus auttavat tekemään oivalluksia omassa harjoittelussa.

Niina Maisniemi, kotiäiti