Koska hyvinvointi kasvaa sisältä

Mindfulness

Voit itse vaikuttaa elämäsi jokaisen hetken laatuun. Järjestämme mindfulness-kursseja toimitiloissamme Helsingissä.

Haluatko todella jatkaa kiireen, stressin ja riittämättömyyden tunteiden oravanpyörässä? Olisiko mahdollista olla ystävällinen ja kannustava itseäsi kohtaan?

Muutos voi tuntua pelottavalta, mutta hyväksyvä tietoinen läsnäolo on tärkein elämänlaatua, terveyttä ja hyvinvointia lisäävä tekijä, minkä voimme lahjoittaa itsellemme ja läheisillemme.

Miksi hukkaisit enää yhtään päivää, kun voit kääntää suunnan kohti uutta huomista ja päästä yhteyteen oman sisäisen viisautesi kanssa?

Hyväksyvä tietoinen läsnäolo

Mielemme harhailee, mietimme menneitä tai suunnittelemme tulevaa. Ajatusten virta ohjailee toimintaamme ja vie helposti mennessään. Tunteiden ja ajatusten liiallinen määrä saattaa alkaa ahdistaa ja aiheuttaa stressiä ja uupumusta. Saatamme olla juuttuneina joihinkin tunnetiloihin ja ajatuksiin.

Mindfulness on hyväksyvää tietoista läsnäoloa: ominaisuus, jota voidaan harjoitella ja siinä voidaan kehittyä. Hyväksyvä tietoinen läsnäolo on olemisen, näkemisen, aistimisen ja tuntemisen tapa, jonka avulla saadaan väljyyttä, valinnanvaraa ja uutta perspektiiviä omiin tunteisiin ja piintyneisiin ajatusmalleihin. Mitään ei tarvitse ”työntää pois” elämästä, vaan opetella havaitsemaan ajatukset ja tunteet ja kääntyä niitä kohti, mikä usein jo lievittää hankalia ja painostavia vivahteita. Kiirekin on useimmiten vain oman mielen tuotos, mitä voi muuttaa niin halutessaan.

Mindfulnessin avulla on mahdollista

Mindfulnessin harjoittamisen myötä kehomme rentoutuu, mielemme selkenee sekä hyvinvointimme ja terveytemme paranee. Opimme paremmin hallitsemaan stressiä ja helpottamaan mahdollista ahdistusta. Harjoituksilla on taipumus parantaa keskittymiskykyä ja myös ihmissuhteita.

Ei ole mitään muuta perille pääsyä kuin saapumista jatkuvasti nykyhetkeen.
Jon Kabat-Zinn

MBSR-kurssilaisten kommentteja:

quat2

"Keho on viisas. uskaltaudun pysähtyä kuuntelemaan sitä."

"Kurssi on vaatinut merkittävän aikapanoksen su iltaisin, mutta joka kuitenkin on osoittautunut hyvin kannattavaksi."

"Kokonaisvaltaisesti mieleni on rauhallisempi arjen kiireen ja hälyn keskellä."

"Olen luopunut osasta stressin taakkaa ja turhien tuntemusten painolastia."

"Näen asiat herkemmin ja kauniimmin. Ympärilläni on rakkautta yhä enemmän - myös minussa itsessäni."