Koska hyvinvointi kasvaa sisältä

Välinepilates

Pilatesharjoittelua voi tehdä myös erilaisten välineiden kanssa. Tavallisimpia lienevät ns. pilatesrengas sekä erilaiset pallot. Focus:IN – Health Studiolla käytettäviä välineitä ovat rengas, tasapainotyyny, pilatesrulla ja isot terapiapallot sekä joustonauhat ja pienemmät harjoituspallot.

Monipuolisempaa harjoittelua

Välineen käyttö harjoittelussa tuo aina lisää ulottuvuuksia liikkeisiin. Välineitä voidaan käyttää joko helpottamaan ja avustamaan liikkeitä tai tuomaan lisää haastetta ja nostamaan vaatimustasoa. Yleensä välineen kanssa harjoittelussa edellytetään peruskäsitteiden tuntemista sekä perustason pilateskurssin taitojen hallintaa.

Pallon käyttö pilateksessa

Iso terapiapallo on välineistä monipuolisin ja samalla myös haastavin. Pallon paino muuttaa monia liikkeitä raskaammiksi, mutta toisaalta painoa voidaan käyttää myös helpottamaan joitain muuten erittäin raskaita liikkeitä kuten rullauksia.

Pallon päällä liikkeitä tehdessä haastetta tuo epävakaa liikkuva alusta, joka vaatii vielä keskittyneempää liikkeiden hallintaa. Mikä parasta, ison pallon kanssa harjoittelussa näkee ja tuntee edistymisen nopeasti ja se on lisäksi todella hauskaa!