Koska hyvinvointi kasvaa sisältä

Laitepilates

Laitepilates-tunnit kuuluvat säännöllisesti Focus:IN Health Studion tuntivalikoimaan. Pilates-laiteharjoittelu sopii erinomaisesti kaikille, koska jokainen harjoitus on ainutkertainen ja treenissä edetään täysin yksilöllisesti jokaisen harjoittelijan omista lähtökohdista ja tavoitteista alkaen. Laiteharjoittelu on oivallinen pilates-mattotreenin täydentäjä ja jo muutaman laiteharjoittelukerran jälkeen voi havaita muutoksen mattotreenissä. Keho on vahvempi, herkempi ja tuloksia todella havaitsee laiteharjoittelun ansiosta.

Käytämme pilateslaitteita myös fysioterapiassa yksilöllisen terapeuttisen harjoittelun välineinä. Laitteiden ansiosta terapeuttiseen harjoitteluun saadaan lisää tarkkuutta ja laadukkaita harjoitteita. Focus:IN – Health Studiolla on käytössä useita Universal Reformer-laitteita, pilates torneja sekä pilatesjakkaroita, joilla löydetään jokaiselle yksilölliset tarkat ja turvalliset harjoitteet.

Menetelmän taustaa

Joseph Pilates työskenteli ennen ensimmäistä maailmansotaa Englannissa mm. opettaen poliiseille itsepuolustustekniikoita. Sodan sytyttyä hänet saksalaisena internoitiin vankileirille, missä hän työskenteli vankisairaalassa. Siellä hän ryhtyi kehittelemään laitteita, joilla myös sänkypotilaat voisivat harjoitella hänen menetelmällään. Vähitellen vuosien aikana hän kehitti laitteesta uusia versioita ja laite otettiin myös vaativampaan käyttöön. Hän havaitsi lopulta laitteen niin monipuoliseksi ja tehokkaaksi harjoitteluvälineeksi, että se sai nimen Universal Reformer.

Pilates Reformer

Pilates Reformerilla harjoitellaan aivan samojen perusajatusten mukaan kuin matollakin, mutta treeniin saadaan lisää variaatioita, ulottuvuuksia ja haastetta kuin perinteisessä mattoharjoittelussa. Harjoittelua voidaan ohjata vielä yksilöllisemmäksi, tarkemmaksi ja monipuolisemmaksi vaikkapa vastaamaan tietyn urheilulajin vaatimuksia. Myös kuntoutuksessa Reformerit ovat aivan loistava väline harjoitteluun, kun haluat palauttaa kehon hallinnan ja ”opettaa” keholle oikeat liikeradat selkeästi ja tarkasti.

Laitteen keskellä kevyesti liikkuva kelkka haastaa kehon hallintaa aivan uusiin ulottuvuuksiin. Jousilla voidaan säätää harjoituksen raskautta tai hallinnan haastetta niin, että puhutaan jo todellisesta voimaharjoittelusta!

Pilates Tower/Cadillac

Pilates Tower/Cadillac tehostaa selkärangan liikkuvuusharjoittelua ohjaamalla ja avustamalla harjoitteita aivan ainutlaatuisella tavalla. Kiinteä alusta sekä puomi, trapetsit ja vastusjouset mahdollistavat epäsymmetristen liikkeiden tekemisen ja tukevat liikkeen hallintaa. Tower/Cadillacilla jokainen voi löytää aivan uusia puolia kehostaan ja onnistua liikkeissä, jotka tuntuvat perinteisessä harjoittelussa kaukaisilta haaveilta tai ylitsepääsemättömän raskailta suorittaa.

Pilates MVe chair

Pilates MVe chair on nykyaikaistettu versio Joseph Pilateksen kehittämästä Wunda Chairista. Tällä ’ihmetuolilla’ harjoittelun mahdollisuudet ovat lähes rajattomat. Istuen tehtävät harjoitukset tuovat treenin suoraan arjen toiminnallisuuteen ja laitteella voi haastaa niin kehon hallintaa, voimaa kuin liikkuvuuttakin. MVe chairilla harjoiteltaessa tukipinta on yleensä melko pieni, mikä lisää edelleen vartalon hallinnan haastetta ja mielenkiintoa harjoitteluun. Onnistunut suoritus tuo voittajafiilikset!

Laiteharjoittelu yksilöllisesti tai pienryhmässä

BodyGuide Health Studiolla voit harjoitella pilateslaitteilla joko aivan yksilöllisesti ohjattuna, ystäväsi kanssa duotreeninä tai vaihtoehtoisesti itse kokoamassasi pienryhmässä. Yksilöllinen ohjaus on suositeltavinta aivan aloittelijoille tai jos sinulla on tuki- ja liikuntaelimistön vaivoja. Silloin keskitymme vain sinun liikkeeseesi ja onnistumiseesi, niin että harjoittelu on turvallista ja tehokasta. Duotreeni tai pienryhmäharjoittelu sopivat aiemmin harjoitelleille. Silloin saat oman huipputehokkaan treenin lisäksi hyvän fiiliksen yhdessä toisten kanssa treenaamisesta.
quat2

Mielestäni laiteharjoittelu tarjoaa aktiiviurheilijalle keinon yhtälailla lajisuorituksen parantamiseen kuin lajiharjoittelun yksipuolistaman kehon yleisen lihastasapainon ja hermotuksen säilyttämiseen. Tällä salilla osaamista löytyy ja rauhallisen miellyttävä tunnelma ja hyvällä maulla luotu ympäristö houkuttelevat palaamaan.

Kreu Maisniemi, lääkäri, aktiivipyöräilijä